осон ва масалликларни топиш мушкул вазифа емас. Аксарияти хар доим совутгичда булади. СХунга карамай, салат жуда мазали саналади. Уни маёнез, сметана ёки зайтун мойи билан
тулдириш мумкин.
СМАК САЛАТИ ТАЙЙОРЛАСХ РЕСЕПТИ
Керакли масалликлар:
70-80 г каттик пишлок;
3-4 та уртача катталикдаги помидор;
2 дона саримсок;
1/2 шингил шивит;
100 г сукхариклар;
Табга кура туз, мурч;
Тулдириш учун маёнез ёки сметана.
Тайёрланиши:
ПомидорларПишлок сукхариклар каби катталикда кубик килиб кесилади. Помидорлар расмдагидек килиб туграб олинади.
Идишга пишлок ва помидор солинади.
СХивит майда килиб тугралади, саримсок езилади ва улар колган масалликлар
турган идишга солинади.
Табга кура туз ва мурч кушилади. Сунг маёнез ёки сметана кушиб, барчаси аралаштирилади.
Дастуркхонга тортишдан олдин сукхариклар кушилади, акс холда улар юмшаб колиб, салатнинг тами ва консистентсиясини бузади.