Кайта килинмаган, соф хайвон ёги организмга яллигланишга карши тасир курсатади, коронавирусга чидамлилигини оширади.
Бу хакда тиббиёт фанлари доктори Маргарита Ковалёва малум килди, дея хабар беради Медикина.аз.
“Пандемияда эрталаб чорва товук ёки бедана тухумидан 1-2 чой кошик эритилган сариёг, шунингдек, соф сигир сутидан ичиш керак. Бундай ёгда козеин мавжуд эмас.
Барча салатлар ва овкатларга турли хил уруглар, ёнгок ва бодом кушилиши керак. Эрталаб ярим ховуч ёнгокни истемол килинг. Мол гуштини камайтиринг ва урнига денгиз, океан баликлари, зайтун мойи, авакадо ва бугдой ёгини кушинг.