Олча компот тайёрлаш.
Олча компотини тайёрлашда бизда куйидагилар керак булади.
1 кг – олча
300 г – шакар
½ ч к – лимонни кислота
3 л – сувОлча компотини тайёрлашда аввал 3 икки литрлик банкаларимизни яхшилаб ювиб, тунтариб куйилади.
Олчаларни ювиб курук тозза латтани устига ёйиб куйилади.
Сувни каттарок кастрюлга солиб оловга куйиб кайнатилади.
Хар бир банкамизга олчаларни солиб устларидан кайнаб турган сувни солиб кришкаларини куйиб 20 минутга сочик билан ёпиб куйилади.
20 минутдан сунг банкалардаги сувни кастрюлга куйиб яна кайнатилади, сувга шакар ва лимонни кислотасини солиб 1,2 минут кайнатилади(лимонни кислотасини кушмасангиз хам булади).
Олчали банкаларимизга кайнаб турган шакар сувини тулдириб кришкасини куйиб закривалка билан ёпилади.
Ёкимли иштаха.