Сизлар учун тавсия этаётган табиий пардоз ва никоб турлари ёз фаслига мулжалланган булиб, албатта, ундан тугри фойдалансангиз самарали натижага эришасиз. Бу никоблар терига ижобий таъсир курсатибгина колмай, балки даволаш хусусиятга хам эга.
Никоб – юзни парваришлашнинг безарар ва фойдали усули. Улар юзнинг табиий ёркин тусини тиклаб, терини согломлаштиради. Тугри танланган никоб, юз терисига майинлик бахш этиб, уни керакли даражада озиклантиради ва майда догларни кетказишга ёрдам беради.
Лимон суви кушилган никоб – ёгли юз териси учун ва юздаги майда кора нукталарни кетказиш учун фойдали. Дуконларда, дорихоналарда сотиладиган тайёр никоблардан кура, уй шароитида тайёрланган никобларнинг афзаллик тарафи шундаки, улар энг аввало, бир катор табиий хусусиятларга эга. ¥еч кандай кимёвий воситалар кушилмаган, янги сабзавот ва мевалардан тайёрланган никоб юз териси учун жуда фойдали. Негаки булар юзда салбий асорат колдирмайди. Савдо расталаридан харид килган тайёр никобларни узок муддат саклаш учун, уларнинг таркибига албатта, кимёвий воситалар кушилади.
Суюк лойли никоб (Глиняная маска) – у турли рангда булади. Мисол учун, ок тупрокдан тайёрланган ана шундай никоб юзни тиббий жихатдан тозалайди. У олий сифатли, кимматбахо микроэлементларга бой. Лой (гил) нафакат терини юмшатади, балки дагал терининг устки каватини майинлаштиради. Окартирувчи хусусиятга хам эга. Юз терисидаги ёг безлари фаолиятини муътадиллаштиради. Шу боис, лойли никоб юз териси ёгли булган аёллар учун тавсия этилади.
ЛИМОН ШАРБАТЛИ НИКОБ
100 грамм асалга бир ош кошик лимон суви (шарбати) кушинг. Ушбу никобни юзга бир текис килиб суртинг. 30 дакика давомида ушлаб туриб, сунг юзингизни илик сувда ювиб ташланг.
ГЛИЦЕРИНЛИ НИКОБ
Бир дона тухум саригини енгилгина купиртиринг ва унга 1 чой кошик асал, кейин 1 чой кошик глицерин кушиб аралаштиринг. Ушбу никобни юзга суртиб, икки соат давомида шундай саклаб туринг. Ёзнинг иссик кунларида ушбу никоб юзингизга жуда яхши фойда беради. Курук юз терилари учун глицерин ва лимон кушилган никоблар тавсия этилмайди. Терини куритиб юборади.
ЗАЙТУН МОЙЛИ НИКОБ
Битта тухум саригига 1 ош кошик асал кушиб аралаштиринг. Унга 1 ош кошик зайтун мойи ва ярим пиёла сули ёрмаси солинг. ¥аммасини кориштиринг-да, сунг тайёр булган никобни юзингизга суртиб, 15-20 дакикагача ором олинг, кейинг юзингизни илик сувда ювиб юборинг.
ТИРНОКГУЛДАН НИКОБ
Майдалагичга (блендерга) 1 чой кошик тирнокгул усимлигининг курук гулларидан ва 1 чой кошик майда ялпиз соласиз ва майдалайсиз. Ушбу майдаланган аралашмага 1 ош кошик асал ва битта тухум окини кушасиз. Тайёр махсулотни никоб сифатида юзингизга суртиб, уни 20 дакика ушлаб турасиз. Кейин илик сув билан ювиб ташлайсиз.
ПОМИДОРЛИ НИКОБ
Ярим пиёла сули ёрмасига 3 ош кошик ёгсиз, курук сут солиб аралаштиринг. Майдалагичга 1 дона майда помидорни солинг. Тайёр булган аралашмага сутли коришмани кушинг ва аралаштиринг. Ушбу никоб юзда 10 дакика ушлаб турилгач, илик сувда ювиб ташланади.
БОДРИНГЛИ НИКОБ
Бир донадан бодринг билан бананни ярмини майда туграб, кесиб майдалагичга солинг. Унга 1 ош кошик асал ва ярим пиёла лимон сувидан кушинг. Юзга бир текис килиб суртинг. Ярим соатдан кейин эса ювиб ташланг.
ФРАНЦУЗЧА НИКОБ
Никоб тури: озиклантирувчи.
Барча турдаги юз териси учун.
Керакли махсулотлар: 100 грамм суюлтирилган каймок, 1 дона тухум, 1 дона лимон, 1 чой кошик глицерин.
Сирли идишга ярим пиёла янги суюлтирилган каймок, купиртирилган тухум, битта лимоннинг шарбати ва 1 чой кошик глицерин кушиб, аралаштиринг. Ушбу никобни музлатгичда бир ойгача саклаш мумкин.
Тавсияларимизга амал килсангиз, албатта, чиройингизга чирой кушилиши шубхасиз. Шундай экан, азиз аёллар, хамиша гузал булинг!