Тожик ва узбек халкининг маззали пиширикларидан бири *орзук*.
Бу пиширикни бугирсок, чагалдак хам деб аташади. Орзукни хамма хар кхил тарзда тайёрлашади, лекин бугун менинг рецептим хаммага ёкади! Огизда эриб кетади! Албатта тайёрлаб куринг сизларгаям жуда ёкади.
- 500 гр усимлик ёги
- 500 грам сув
- 500 гр сут
- Содда 1 ч к
- Дрож 1 ош к
- 1 ч к туз
Сут иссик булиши керак. Хамма масалликни аралаштириб хамир килинади 10 – 15 минутга олиб куйилади.
Хамирни юпкалиги 1 сантиметр килиб ёйиб 2 см га 2 см килиб кесиб ёгда ковириб олинади.
Хохласангиш шакарли киём килиб орзукларни аралаштиринг шундайлигича есангиз хам жуддаям маззали.