05/02/2023
Главная / Маданият / Маззали таомлар тайёрлаш ресепти

Маззали таомлар тайёрлаш ресепти

Оддий, мазали пишириш тарифлари сизни доимо мамнун килади. СХундай килиб, уларни тайёрлашни бошлайлик.

Болгар калампиридан олинган атир.

Хар бири 2 дона. Турли рангларда болгар калампир (яшил, кизил, сарик ва тук сарик)
1 саримсок боши
ковуриш учун пишириш ёги
тузни татиб куринг
Овкатланиш:

hqdefault-1

СХирин калампир подаларни якхшилаб ювиб куритинг. Усимлик ёгини ковурилган идишда киздиринг ва кичик олов устига калампирнинг барча подаларини (педикеллар ва уруглар билан бирга) ковуринг. Утказиш пайтида, мазали шарбатлар окмаслиги учун, калампир подаларни тешикка урмасликка харакат килинг. Агар калампир гушти жуда калин ва зич булса, унда кобирга копкок билан копланиши ва калампир юмшок булгунга кадар паст хароратда каврилади. Саримсок чиннигуллар, бир неча булакларга кесилган ва охак билан туз билан езилган. Тукхум билан езилган саримсок билан хар томондан иссик ковурилган калампир жойлаштиринг. Калампирни катламли ва салкин чукуррок товокка куйинг.

 

Песто соуси помидор ва пишлок салати.

6-7 юлка кискичбакаси
200 г каттик пишлок
300 г помидор
4 барг яшил салат
2 саримсок тукхум
0,5 см занжабил илдизи
ковуриш учун пишириш ёги
Соус учун:

40 г пармесан пишлок
25 г ёнгок
25 г корамагиз ёнгоги
Саримсокнинг 1 та тукхуми
1 шамлардан базилик
3 ош кошик. л. зайтун мойи
кора калампир кукуни
тузни татиб куринг
Овкатланиш:

Сосни тайёрлаш учун фаслаган пестони совук сув билан ювиш ва куритилиши керак. Пармесанли пишлок катта гратер устига гратед. Саримсок тоза. Нонларни тайёрлаган барча таркибий кисмлар блендер контейнерига утказилиши керак. Зайтун мойини идишга солинг ва бир хил тургунликка еришгунча биргаликда урилади. Тайёрланган сосни ва мавсумни янги ерга кора калампирни тамга тайёрланг. Йулбарс кискичбакалари ювилади, кобикдан тозаланади ва кора “томирни” чикаради. Саримсок чиннигуллар ва занжабил илдизи тоза ва пластмассага солинган. Иссик усимлик мойида тез саримсок ва занжабилни ковуринг. 3 минут давомида аралаштирилган кискичбакалар ва каврилган каватни кушинг. Саримсок ва занжабил учирилади, ковурилган кискичбакалар туз ва калампирни тамга солади. Помидорларни ювиб куритиб, тилимга кесинг. Пишлокни катта кубларга айлантиринг. Пишган помидор, пишлок кублари ва ковурилган кискичбакалар аралаштирилади. Салат баргларини совук сув билан ювиб ташланг, курук ва катта булаклар устига панжара килинг. Баргларни салат кушинг ва мулойимлик билан аралаштиринг. Бодринг тайёрланган салат, калампир соте ва кхизмат килиш. Песто сосининг мустахкамлиги, зайтун мойининг микдорини камайтириш ёки кушиб куйиш билан белгиланади. Сос олдиндан тайёрланиши мумкин, шиша идишга утказилади ва музлатгичга жойлаштирилади. Соглом ёпик шиша идишда соусни музлатгичда 1 кхафтага кадар саклаш мумкин.

Салат салатаси.

200 грамм жамбон
3-4 картошка илдиз
Уртача катталикдаги 2 та тузланган ёки тузланган бодринг
200 г керосин илдизи
1 пиёз
100 грамм яшил салат барглари
3 ош кошик. л. маёнез
1 ош кошик. л. кхантал
калампир ва тузни татиб куринг
Овкатланиш:

Картошка илдизлари ва селдерей илдизи чутка билан якхшилаб ювиб ташланг. Кастрюлда совук сув туширинг, ювилган картошкани куйинг ва оловга куйинг. Сув кайнагандан кейин, каравиз илдизи куйинг ва 10-15 дакика давомида пишириб. Сувли, тоза ва тоза сув олиб ташлаш учун кайнатилган картошка ва селдереядан илдиз. Картошкани урта катталикдаги кубикларга ва кандирали илдизни майда плиталар билан кесинг. Гуштни кичкина кубларга солинг. Тузли ёки тузланган бодринг, кейинчалик ярмида кесилиши мумкин булган айланаларга айланади (керак булса, тузланган бодринг тозаланиши мумкин). Пиёз кобигини юпка халкаларга солинг. Тайёрланган барча таркибий кисмлар, янги кора мурч билан салат ва мавсумларни якхшилаб аралаштиринг. Салат баргларини совук сув остида ювинг, кейин когоз сочик билан куритинг. Кичик булакларни олиш ва картошка салатига аралаштириш учун 1-2 барг салат. Ям-яшил барглардаги саёз коса колдиринг, тепаликда картошка салатини куйинг. Сосни тайёрлаш учун маёнез ва кхантални майда идишга аралаштиринг. Сос алохида-алохида салат кхизмат килиш учун. Картошка салатини 1-2 соатдан кейин пиширилиши мумкин (лекин салат барглари булакларини кушманг), музлатилган соусли ва мева билан мавсум. Кхизмат килишдан олдин дархол картошка салатини марул билан аралаштиринг.

maxresdefault-2

Ковокли балик шурва.

400 г денгиз баликлари (масалан, денгиз боши)
Ковок 200 г
1 та помидор
1 кизил калампир
1 бош пиёз
1-2 фаслаган, майданоз, таррагон
1/3 чашка ок курук шароб
4 ош кошик. л. зайтун мойи
тузни татиб куринг
Овкатланиш:

Денгиз махсулотлари казиб олиниши, йиринглаши, йиринглашлари ва ташкарига чикарилиши керак. Филларни пичок билан кесиб ташланг (терини чикариб ташламанг) ва ундан барча суякларни олиб ташланг. Баданни кичик булакларга кесиб олинг. Кастрюлкага куйилган бош, орка мия ва куйрук, совук сув 0,7 литр тулдиринг, кайнатилади, купикни олиб ташланг, тамга туз кушинг ва 20 дакика давомида пиширинг. Филтрни тайёр булон. Пиёзлар хилпирилди ва кичкина кубикларга булинди. Тупланган калампирни ёкинг, уругларни олиб ташланг. Ковок ярми кесилган ва ярим думалок булакларга булинади. Кастрюлда зайтун мойи куйинг ва шаффоф булмагунча пиёзни устига куйинг. Кейин дилимленмиş ковокчани балик филеси булаклари кушинг ва аралаштирамиз, барчасини тез бирга ковуринг. Аччик калампир кострюлкаларига косасини солиб, ок шаробга куйиб олинг ва уни тезда бугланг. Помидор кайнок сув билан кхашакланган ва чуктирилди, бироз катталаштирилди. Помидордан уругларни олиб ташланг, йирик булакларга гуштни кесиб олинг ва панга кушинг. Иссик балик булонини тукиб ташланг ва 3-5 дакика давомида бирга пиширинг. Яшил майданоз, фаслаган ва таррагон совук сувда ювиб ташланг, курук, майда шимиб юборинг ва кхизмат пайтида шурва сепинг. Балик шурва пишириш пайтида пишириш вактида янада каттикрок тамга ега булиб, майда майданоз ва пиёзни катта кесилган сабзи, илдизи ёки сомони билан бокиш мумкин. Ушбу ресепт билан тайёрланган шурва жуда уткир булиб чикади, шунинг учун иссик калампир микдори тамга караб созланиши керак.

Фасол ва пиширилган сосисли шурва.

3 колбаса
1/2 чашка кизил ловия
2 картошка
2 бош пиёз
кукатлар
зайтун мойи
Тузга тушадиган туз ва тупрокли иссик калампир
Овкатланиш:

Кизил ловийларни ювинг ва совук сувда 6 соат (ёки бир кечада) намлайди. Сувни тукиб ташланг, фасолни яна ювинг, совук сув куйиб, кайнатанг 30 дакика. (овкат пишиши тугагандан сунг шур сув керак). Пиширилган фасол шовкин билан сувдан чикади. Кичик бир йирткичлардан, 1 литр сувни кайнатиб олинг ва у ерда кайнатилган фасол куйинг. Картошкани кириш ва уларни урта улчамдаги кублар билан кесиб ташланг. Картошкани ловия билан ясси ичига солиб, ярми пишганича пиширинг. Бу вактда, союлмуş соğан, ярим халкаларга ажратилган ва зайтун мойида сакланган. Тукхумланган пиёз шурва кушилади ва сабзавотлар тайёр булгунга кадар пиширилади. Уткир зираворлар аралашмасини 2 ош кошик тайёрлаш учун. л. зайтун мойи еритилган кизил калампир билан. Колбадан чикариб юбориладиган колбаса, уткир пичок билан, колбаса буйлаб буйлаб кесиб утади. Аччик зираворлар билан ёгланган тайёрланган сосислар, фолга билан копланган пишириш пластинасида ёткизиб, 5 дакика давомида 200 ° гача олдиндан пишириладиган печда пиширинг. СХурва чукур пластинкаларга куйилади, бир сосиска куйилади, сукмоклар билан сепилади ва кхизмат килади. Ош ошпазини янада чукурлаштириш ва бой тамга ега булиш учун, кайнатилган сабзавотларнинг бир кисми бир хил массага ега булмагунча аралаштирилади. Сосисни пишириш мумкин емас, лекин хар икки томондан ковурилган идишда ковурилади.

Сабзавотдаги сабзавотлар.

150 грамм карамнинг гуллаб-яшнаши
1 усимлик мойи
ковок
1 сабзи
1 кизил калампир
150 г кузикорин (масалан, шампигнон)
Сос:

6 кизил калампир
Саримсокнинг 3та тукхуми
2 ош кошик. л. шакар шакар
1 лимон шарбати
1 ош кошик. л. кора соя сосу
2 ош кошик. л. зайтун мойи
Кляр:

100 г бугдой уни
1 тукхум
1 сариг
чукур ковурилган ёг
Овкатланиш:

Чилида калампирни уруглардан ва уруглардан пиширинг ва катта булакларга булинг. Саримсокни кириш ва ярмини кесиб ташланг. Чили ва саримсок кичик идишга солиб, 150 мл сув куйиб юборади. Кайнатишга олиб келинг, иссикликни камайтиринг ва копкок остида 10 дакика пишириб олинг. Товокни иссикдан чикариб ташланг, таркибини озгина совитиб, блендерга утказинг. Зайтун мойига куйинг ва уриб олинг. СХирин калампирни тилимга кесиб олинг, уругларни олиб ташланг ва жарохатлайди. Гулкарамни гулзорларга айлантиринг. Чампигнонс пеел ва ярми кесилган. Сабзи тозаланг ва плиталар буйлаб кесинг. Ковокча диагонал кесма тилим. Картошка: тукхум ва саригини уртинг, 200 мл музли сув куйинг. Бир чайнаш тузи билан аралаштирилган ун кушинг, чайкатилади. Чукур кайнатгични ёг билан тулдиринг ва якхшилаб киздиринг. Сабзавотни кхамирга солиб, уларни 2-3 дакика давомида ёгда пиширинг. олтин жигарранг кадар. Ковурилган сабзавотлар шовкинли ёгдан олинади ва ортикча ёгни олиб ташлаш учун когоз сочикларга таркалади. Сабзавотларни чили сосига илик таомланг. СХундай килиб, сиз хар кандай бошка сабзавотларни тайёрлашингиз мумкин – брокколи, кушкунмас, ёш нукхат, баклажон ва ёш жукхори. Кхом юлка кискичбакаларидан, калкхат халкаларини ёки зич ок баликларни (масалан, ковурга) мойчда тайёрлашингиз мумкин.

Ковокча тулдирилган.

200 г гушт кийма
1 ош кошик. л. (каймок билан) кайнатилган гуруч
4 та кичик ковок
1 пиёз
яшил кориандер
туз, калампир тамга
Соус учун:

1/2 ош кошик. л. сариёг
1 ош кошик. л. ун
1 стакан сметана
Овкатланиш:

Ёш ковок ювиш, курук, такхминан 1/4 кисмини кесиб олинг ва диккат билан ядродан чикаринг, шунда чукур “кайиклар” пайдо булади. Ядрони чикариб олинг ва пичок билан тепадан узинг. “Боат” ичидан озгина туз чикади. Пиёз кичик кубикларга булинади. Чукур пиёзда крувазе гушт, пиёз ва тугралган ковок куйинг. 1 ош кошик кушинг. л. ярми тайёр пиширилган гуручли бир стакан ва тугралган яшил кориандер билан. Тулдиришни, мавсумни тамга ва диккат билан аралаштириш учун янги ерга кора мурч билан тулдиринг. Тайёрланган пломбали ковокчани тайёрлаб, чукурликдаги товоклар ичига куйиб, пастки кисмига бир оз сув куйиб, 30 дакика давомида 200 ° гача булган печда пиширинг. Ок соусни, сариёгли кичик кострюлкалар билан иситиш учун, кошик унига куйинг, якхшилаб аралаштиринг. Кейин аста-секин бир стакан сметана солинг, ехтиёткорлик билан панжанинг мазмунини аралаштирамиз, шунда хеч кандай тулдирилмасин. Тузга тазим килиш учун соусни кайнатиб, иссикдан олиб ташланг. Ок соус билан пиширилган ковокка кхизмат килинг. Узок ковокни “кайик” шаклида емас, балки “чашка” куринишида пишириш мумкин. Бунинг учун улар 6-7 см узунликдаги кисмларга булиниб, ядродан чикариб олишлари керак. СХундан сунг, иккита кесилган томони (ковурилган гуштни тайёрлаш учун) ковокчани ковуринг ва кейин пиширинг.

Товук канотли кузикоринларни ширинлик.

200 г товук канотлари
500 г янги кузикорин (масалан, шампигнон)
3 ширин калампир
2 та помидор
2 пиёз
усимлик мойи
1 чой кошик. кора калампир
туз, замин кора калампир
Овкатланиш:

СХирин калампир подалар ювилади, куритилиши керак, ярмида кесилади, уругларни олиб ташлайди ва жарохатлайди ва кенг чизикларга булинади. Чампигнонс нохак ва турт кисмга булинади. Пиёз тозаланган ва тилимга кесилган. Чукур ковурилган пакхта иссикда бази усимлик мойи ва ковурдок пиёз пишган товук канотлари билан пиёз олтин айлантирилгунга кадар тугралган. Кейин тугралган калампир ва кузикоринни кушинг ва аралаштиринг. Помидор бироз кайнаб турган сув ва кобиги билан кесиб, кесиб ташланг. Помидорларни катта булакларга кесиб олинг ва каврилган идишга кушинг. Бир оз туз солинг (товук канотлари аллакачон синов килинган), мевали янги кора калампир билан мавсумни, калампир туширинг, аралаштирамиз ва 7-10 дакика пишириб.

Пишлокли балик шингиллари.

Хакк ёки код 400 г филеси
Пизза учун 100 г моззарелла пишлок
1 ковок ковок
2 ширин калампир 1/2 лимон
туз, калампир тамга
Ковок филетосини ювиб куритиб, тамга лимон шарбати, туз ва калампир сепинг. Ян узунлиги 3-4 см булган туртбурчак булакка кесиб олинг, уруглардан калампирни олиб ташланг, жарохатни олиб ташланг ва 3-4 см узунликдаги ёнма-ён булакларга кесиб олинг. Ковукни 1-1.5 см калинликдаги доира ичига кесинг. Сабзавот ва мавсумни кора калампир билан кесинг. Тукхумланган сабзавот ва балик филеталари билан аралаштирилган кичик шишаларда (жуда каттик емас). Скеwерс чукур шиша тагликнинг ёнларига куйди. Катта майдалагичдаги пишлокни майдалаб, устига сабзавот ва баликларни сепинг. Тандирни шиш кебаб билан учокка куйинг ва “юкори панжара” режимида 10-15 дакика давомида пиширинг. Дилимланган балик ва сабзавотлар, зайтун мойи билан аралаштирилган лимон шарбатларида (алохида товоклар) маринадланган булиб, кино билан копланади ва кхона хароратида 30 дакикага колдирилади.

Утлар билан паттиес.

Синов учун:

2 тукхум
такхминан 2 стакан бугдой уни (канча кхамир олиб боради)
тузнинг чимчилиги
Тулдириш учун:

1 пиёз
100 грамм яшил пиёз, силантро, петрушка, арпабодиён
2-3 ош кошик. л. усимлик ёги
туз, калампир тамга
1 ош кошик. л. тайёр пюресни мойлаш учун ёг
Овкатланиш:

Чукур пиёла, тукхум куйиш, 1 стакан сув туширинг, туз кушинг ва енгил силкитинг. Балгамни тукхтатманг, аста-секин унни тукиб ташланг ва кхамирни кайнатиб олинг, кайнокларга укхшаш бир тутарлıлıкта. Филмда кхамирни уралган ва 30 дакикага колдиринг. Тулдирилган пиёзни майда тугралган пиёз тайёрлаш учун. Ям-яшил ювиш, курук ва нозик чоп. Ковурилган идишда, усимлик ёгини иситиб, ошкозонигача пиёзни устига ковур. Кейин кукатлар кушинг ва хамма нарсаларни бир-бирига енгиллаштиринг. Тулдиришни, мавсумни кора калампир ва совук билан тулдиришга тайёр. Ундан туйинган стол усти 8 досканинг катталиги ва калинлиги такхминан 1-2 мм. Тугри кикларнинг кирраларини сув билан текисланг. Ясси пишган ярмининг бир кисмини тулдиришнинг бир кисмини куйинг, текис кекнинг иккинчи ярмини ёпинг ва хеч кандай хаво колмаслиги учун силлик пимни осонлик билан буриб куйинг. Олинган ярим доира буйида, пакирни жойлаштиринг, пичок билан текис уранг ва вилкани вилкалар билан махкам боглаб куйинг. Чутка билан паттиларнинг юзасидан ортикча ун. Ковурилган идиш 5-7 дакика давомида якхшилаб ёгдан иситилади ва урта оловда пиширади. хар томондан. Кхамирни хар икки томонга сариёг билан тукиб ташланг. Сметана билан кхизмат килинг. Ушбу пиесларни тулдиришда пишлок, пишлокли пишлок, картошка пюреси ёки ковурилган ковок кушишингиз мумкин. Бундан ташкари, гушт билан тулгазиш билан пиес хам мумкин. Бунинг учун сиз гушт майдалагичнинг кайнатилган мол гушти оркали утиб, кукатларни ва зираворларни тамга кушишингиз керак.

Хаккимизда

Яна маълумот

728x485_1_064b3b17073ea6796920c7ca8d6bfd8e@2121x1414_0xac120003_3102733931629803573

Нега мен куп овкат ейман: ортикча овкатланишнинг психологик сабаблари

Ортикча овкатланиш – бу барча пархезлар ва машаккатли фитнес машгулотларига карамай, биз вазн йукота олмаслигимизнинг …