Лагман тайёрлаш товук гушти билан.
Масалликлар:
- Товук гушти – 700 г.
- Пиёз – 2 дона.
- Сабзи – 1 дона.
- Балгарски – 0,5 дона.
- Тамат – 2 ош кошик.
- Макарон(узун лапша) – 350 г.
- Усимлик ёги – 2 ош кошик.
- Мурч – табга кура.
- Туз.
Товук гушти билан лагмон тайёрлаш рецепти.
- Товук гуштини ювиб, булакчаларга булиб кизиган ёкка 10 минут ковирилади.
- Пиёзни ярим айлана килиб туграб ковирилаётган товук гуштига солинади. 10 минут ковирилади.
- Сабзини туртбурчак килиб туграб ковирилаёган пиёзга кушилади ва 5 минут дамланади.
- Памидорни иссик сувга солиб пустини ажратиб олиб , балгар билан кубик шаклидай килиб туграб козонга солинади ва тамат , туз, мурч солиб ковланади .
- Козонни копкогини ёпиб 15 минут дамланади.
- Макаронни кайнатиб, ковирилган товук ва сабзавотларга кушиб аралаштирилади .
Маззали товук гушти билан тайёрланган лагмонимиз тайёр.
Ёкимли иштаха.