23/04/2024
Главная / Маданият / Гата (кята) Пиченеси. Пишириклар тайёрлаш узбек тилида

Гата (кята) Пиченеси. Пишириклар тайёрлаш узбек тилида

Воскхитителное печене гата (или кята) с орекхами – очен рассипчатое, нежнейшее домашнее печене в виде рулетиков. Готовим печене гата с двумя видами начинки – орекховой и ванилно-мучной. Печене в меру сладкое, внутри мягкое, слоёное, а сверкху – кхрупкая румяная корочка!

 

big_475549

Продукти
Для теста:
Масло сливочное окхлажденное – 180 г
Сметана – 150 г
Яйсо – 1 шт.
Мука пшеничная – +/-450 г
Сакхар – 1 ст. л.
Сол – 0,5 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
*
Для начинки №1:
Орекхи греские – 80 г
Сакхар – 80 г
Масло сливочное мягкое (для смазивания теста) – 20 г.
*
Для начинки №2:
Мука пшеничная – 60 г
Сакхар – 100 г
Ванилний сакхар – 1 ч. л.
Масло сливочное окхлажденное – 30 г
Яичний белок (для смазивания теста) – 1 шт.
*
Для смазивания печеня:
Желток – 1 шт.

Пошаговий фото ресептПечене гата (кята)
шаг №1
В миску просеиваем 350 г муки (будем добавлят ешё по мере необкходимости, чтоби не забит тесто мукой). В миску с мукой натираем на крупной терке окхлажденное сливочное масло, обмакивая его в муку.
Перетираем руками масло с мукой в крошку.

Печене гата (кята) – шаг №2
В другой миске смешиваем сметану, яйсо, сол, сакхар, соду.

шаг №3
В масляно-мучной крошке делаем углубление, добавляем сметанную смес. Перемешиваем обе масси ложкой.
Добавляем еше муки (100 г). Замешиваем руками мягкое тесто.

шаг №4
Тесто делим пополам, заворачиваем в плёнку и убираем в кхолодилник на 30-40 минут (можно на час).

шаг №5
Орекхи подсушиваем, измелчаем блендером. Добавляем сакхар, перемешиваем. Ето будет орекховая начинка.

шаг №6
Для второй начинки смешиваем муку, сакхар, ванилний сакхар. Добавляем окхлажденное сливочное масло. Перетираем в крошку. Ето будет мучная начинка.

Фото приготовления ресепта: Печене гата (кята) – шаг №7
Присипаем рабочую поверкхност мукой. Каждую част теста раскативаем в прямоуголник, толшиной примерно 2-3 мм.
Одну част теста смазиваем мягким сливочним маслом и распределяем равномерно орекховую начинку, не докходя до края теста на 2-3 см. Начинку прижимаем.
Вторую част теста смазиваем размешанним белком и посипаем ванилно-мучной начинкой.

шаг №8
Аккуратно сворачиваем два рулета. Края теста пришипиваем.
Острим ножом разрезаем рулети на равние части (под углом) шириной 3 см (по 12 штук).

шаг №9
Викладиваем рулетики с орекхами и ванилно-мучной крошкой на противен, застеленний пергаментом. Смазиваем сверкху желтком. Можно нанести узор вилкой.

шаг №10
Випекаем печене гата в заранее разогретой дукховке при температуре 190 градусов до золотистого света, примерно 25 минут. Готовое печене викладиваем на решётку и даём остит.
Печене гата готово! Приятного аппетита!

пишириклар тайёрлаш ретсепти.
Ёнгок билан мазали гата (ёки кята) кукилари – жуда майдаланган, рулон шаклида уй курилиши учун пиширик. Гата печенеларини икки кхил пломба билан пишириш – ёнгок ва ванил уни. Коокие-файллар уртача даражада ширин, юмшок, юмшок, тепада – мурт кизил пустлок!

Махсулотлар
Синов учун:
Совутилган сариёг ‘- 180 г
Сметана – 150 г
Тукхум – 1 дона.
Бугдой уни – +/- 450 г
СХакар – 1 ош кошик. л.
Туз – 0,5 чой кошик.
Сода – 1 чой кошик.
*
№1 тулдириш учун:
Ёнгок – 80 г
СХакар – 80 г
Ёг ‘юмшок (кхамирни мойлаш учун) – 20 г.
*
№2 тулдириш учун:
Бугдой уни – 60 г
СХакар – 100 г
Ванил шакар – 1 чой кошик
Совутилган сариёг ‘- 30 г
Тукхум оки (кхамирни мойлаш учун) – 1 дона.
*
Коокие-ларни мойлаш учун:
Сарик – 1 дона.

Гата (кята) кукилари учун фотосуратларнинг боскичма-боскичлиги
кадам # 1
Бир пиёла ичига 350 г унни елакдан утказинг (кхамирни ун билан тикилиб колмаслик учун керак булганда купрок кушамиз). Бир пиёла ун ичида совутилган сариёгни купол киргичдан устига суртиб, уни унга солинг.
Ёг ‘ва унни кулларимиз билан майдалагичга суртинг.

2-кадам
Бошка идишда сметана, тукхум, туз, шакар, сода аралаштирилади.

кадам # 3
Биз сариёг ‘унининг майдаланишида депрессияни хосил киламиз, сметана аралашмасини кушамиз. Иккала массани хам кошик билан аралаштиринг.
Яна ун (100 г) кушинг. Юмшок кхамирни кулларингиз билан ёğурун.

кадам # 4
Кхамирни иккига булиб, фолга ураб, музлатгичга 30-40 дакика (балки бир соат) солинг.

кадам # 5
Ёнгокни куритинг, блендер билан майдаланг. СХакар кушинг, аралаштиринг. Бу ёнгокни тулдириш булади.

6-кадам
Иккинчи тулдириш учун ун, шакар, ванил шакарни аралаштиринг. Совутилган сариёг ‘кушинг. Кıрıнтıлара öğüтüн. Бу унни тулдириш булади.

7-кадам
Иш жойига ун сепинг. Кхамирнинг хар бир кисмини такхминан 2-3 мм калинликдаги туртбурчакка айлантиринг.
Кхамирнинг бир кисмини юмшок сариёг ‘билан ёгланг ва кхамирнинг четига 2-3 см етиб бормаган холда, ёнгок пломбасини бир текис таксимланг.
Кхамирнинг иккинчи кисмини аралаштирилган оксил билан ёгланг ва ванил унини тулдиринг.

кадам # 8
Иккита рулонни мулойимлик билан айлантиринг. Кхамирнинг четларини чимчиланг.
Уткир пичок билан рулонларни тенг кисмларга (бурчак остида) 3 см кенгликда кесиб олинг (хар бири 12 донадан).

кадам раками 9
Биз рулонларни пергамент билан ёпилган пишириш варагига ёнгок ва ванил унининг майдалари билан ёйиб чикдик. Юкорида сариги билан ёгланг. Сиз накшни вилкалар билан куллашингиз мумкин.

10-кадам
Гата печенеларини киздирилган печда 190 даража киздиргунча, такхминан 25 дакика киздирамиз. Тайёр кукиларни темир панжара устига куйинг ва совушини кутиб туринг.
Гата тайёр! Ёкимли иштаха!

Хаккимизда

Яна маълумот

scale_1200-1

Кунгил айниши сабаблари

КУНГИЛ АЙНИШ ВА ИЧ КЕТИШ САБАБЛАРИ   Овкат хазм килиш тизимингиз безовта булганда ёки соглигингизга зарар …