Главная / Жамият / Пархез таомлар – Буйрак касалликлари учун. Стол 7:

Пархез таомлар – Буйрак касалликлари учун. Стол 7:

7-жадвал сурункали буйрак етишмовчилиги белгилари бўлмаган сурункали буйрак касалликлари учун кўрсатилган. Шунингдек, у ўткир нефритдан тикланиш учун, даволанишнинг тахминан 3-ҳафтасидан бошлаб буюрилади. Ушбу парҳез сурункали буйрак касаллиги ва шиш билан оғриган одамлар учун жавоб беради.

 

Дрож билан таёрланган бетуз нон бир овкатланганда 50 гр нон ейиш керак.

Сахарлиги ейиладиган овкатлар руйхати.

 

Сагодан тайрланадиган каша.

1 ст сув.

  • 2 ст сут.
  • 1 чой,кошик шакар.
  • 1,5 ош, кошик сливични маска.
  • 5,ярим кошик саго .

 

Сут, сувни козонга солиб , кайнагунча кутамиз кейин шакар ва ювилган сагони кушиб 10, 15 минут кайнатилади. Ковлаб туриш керак таги олмаслик учун. Пиган кашага сливични маска кушиб ейилади.

2e1ax_content_entry_blog-food

 

Гречка каша.

  • 100г гречка
  • 200 мл сув
  • Сливични маска 0,5 чой кошик.

Гречкани  ювиб  тозалаб  сув  маскани  солиб  кайнатишга  такрибан 15 – 20 минут  пиширилади.

Борш.

  • Сабзи 1 дона
  • Карам 100 гр (такрибан 2 мушт)
  • Картошка 1 дона
  • Балгар 1 дона
  • Лавлаги 1 дона
  • Лавровий лист 2 барг
  • 1 чой кошик усимлик ёги

 

Сабзи, лавлагини тёркадан утказилади. Балгар, карам, картошкани майдалаб тургаб хамма тургалган масалликни козонга солиб лавровий лист, ёг, сув солиб огзини ёпиб кайнатишга куямиз.

 

 

Баликни пишириш.

 

Баликни тозалаб ювиб, булакларга булиб бир дона сабзи лавровий барги балгар солиб ярим чой кошик уксус солиб 15 – 20 минутга кайнатилади.

Кайнатилган баликни ёг суртилган козонга тафт берсангиз маззалирок булади.

 

Мол тилини пишириш.

 

Мол тилини тозза ювиб ёгли жойларини кесиб оласиз. Козонга сув солиб то кайнагунча куясиз, биринчи сувини тукиб ташаб икинчи марта сув солиб бир дона пиёз, лавровий барги, 10 дона мурч, солиб огзини ёпиб майда оловга 2 соатка куясиз.  Тил 1, 2 кун яхши туриши учун кайнатилган сувини ичида холоделникда туриши керак.

 

Фрикаделка пишириш.

 

150 гр товук гушти

50 гр нон

Сут ярим пиёла

Тухум 1 дона

Сливични маска 1 ош кошик

Гуштни сутга ботирилган нон билан мясаробкадан утказиб тухум маскани кушиб думалокчалар килинади ва парда пиширилади.

 

Кадилик овкат.

  • Кади 400 гр
  • 1 стакан булгур
  • 1 дона пиёз ( пиёзни кайнатилгани булиши керак )
  • 2 дона памидор
  • Ёг 1 чой кошик

 

Пиёз ва кадини 5 минут тафт берилади кейин памидор солиб 10 – 15 минут буглайсиз.

Булгурни бошка кастрюлга кайнатиб пишгандан кейин кадига аралаштириб лаврови барг солиб яна  10 – 15 минут буглайсиз.

 

Мевалардан мумкин булгани.

  • Кизил олма
  • Банан
  • Узум
  • Киви
  • Нок

Кунида 1 дона ( 100 гр) мумкин.

Кампотлар.

Олмадан

Хулул ( шиповник )

 

Ҳаққимизда Barno Mir

Яна маълумот

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f

Жума куни кайси куш уча олмайди?

Пайшанбе куни улган куш жума куни уча олмайди.