Главная / Маданият / Гата (кята) Пиченеси. Пишириқлар тайёрлаш ўзбек тилида

Гата (кята) Пиченеси. Пишириқлар тайёрлаш ўзбек тилида

Воскҳитителное печене гата (или кята) с орекҳами – очен рассипчатое, нежнейшее домашнее печене в виде рулетиков. Готовим печене гата с двумя видами начинки – орекҳовой и ванилно-мучной. Печене в меру сладкое, внутри мягкое, слоёное, а сверкҳу – кҳрупкая румяная корочка!

 

big_475549

Продукти
Для теста:
Масло сливочное окҳлажденное – 180 г
Сметана – 150 г
Яйсо – 1 шт.
Мука пшеничная – +/-450 г
Сакҳар – 1 ст. л.
Сол – 0,5 ч. л.
Сода – 1 ч. л.
*
Для начинки №1:
Орекҳи греские – 80 г
Сакҳар – 80 г
Масло сливочное мягкое (для смазивания теста) – 20 г.
*
Для начинки №2:
Мука пшеничная – 60 г
Сакҳар – 100 г
Ванилний сакҳар – 1 ч. л.
Масло сливочное окҳлажденное – 30 г
Яичний белок (для смазивания теста) – 1 шт.
*
Для смазивания печеня:
Желток – 1 шт.

Пошаговий фото ресептПечене гата (кята)
шаг №1
В миску просеиваем 350 г муки (будем добавлят ешё по мере необкҳодимости, чтоби не забит тесто мукой). В миску с мукой натираем на крупной терке окҳлажденное сливочное масло, обмакивая его в муку.
Перетираем руками масло с мукой в крошку.

Печене гата (кята) – шаг №2
В другой миске смешиваем сметану, яйсо, сол, сакҳар, соду.

шаг №3
В масляно-мучной крошке делаем углубление, добавляем сметанную смес. Перемешиваем обе масси ложкой.
Добавляем еше муки (100 г). Замешиваем руками мягкое тесто.

шаг №4
Тесто делим пополам, заворачиваем в плёнку и убираем в кҳолодилник на 30-40 минут (можно на час).

шаг №5
Орекҳи подсушиваем, измелчаем блендером. Добавляем сакҳар, перемешиваем. Ето будет орекҳовая начинка.

шаг №6
Для второй начинки смешиваем муку, сакҳар, ванилний сакҳар. Добавляем окҳлажденное сливочное масло. Перетираем в крошку. Ето будет мучная начинка.

Фото приготовления ресепта: Печене гата (кята) – шаг №7
Присипаем рабочую поверкҳност мукой. Каждую част теста раскативаем в прямоуголник, толшиной примерно 2-3 мм.
Одну част теста смазиваем мягким сливочним маслом и распределяем равномерно орекҳовую начинку, не докҳодя до края теста на 2-3 см. Начинку прижимаем.
Вторую част теста смазиваем размешанним белком и посипаем ванилно-мучной начинкой.

шаг №8
Аккуратно сворачиваем два рулета. Края теста пришипиваем.
Острим ножом разрезаем рулети на равние части (под углом) шириной 3 см (по 12 штук).

шаг №9
Викладиваем рулетики с орекҳами и ванилно-мучной крошкой на противен, застеленний пергаментом. Смазиваем сверкҳу желтком. Можно нанести узор вилкой.

шаг №10
Випекаем печене гата в заранее разогретой дукҳовке при температуре 190 градусов до золотистого света, примерно 25 минут. Готовое печене викладиваем на решётку и даём остит.
Печене гата готово! Приятного аппетита!

пишириқлар тайёрлаш ретсепти.
Ёнғоқ билан мазали гата (ёки кята) кукилари – жуда майдаланган, рулон шаклида уй қурилиши учун пишириқ. Гата печенеларини икки кҳил пломба билан пишириш – ёнғоқ ва ванил уни. Коокие-файллар ўртача даражада ширин, юмшоқ, юмшоқ, тепада – мўрт қизил пўстлоқ!

Маҳсулотлар
Синов учун:
Совутилган сариёг ‘- 180 г
Сметана – 150 г
Тукҳум – 1 дона.
Буғдой уни – +/- 450 г
СҲакар – 1 ош қошиқ. л.
Туз – 0,5 чой қошиқ.
Сода – 1 чой қошиқ.
*
№1 тўлдириш учун:
Ёнғоқ – 80 г
СҲакар – 80 г
Ёг ‘юмшоқ (кҳамирни мойлаш учун) – 20 г.
*
№2 тўлдириш учун:
Буғдой уни – 60 г
СҲакар – 100 г
Ванил шакар – 1 чой қошиқ
Совутилган сариёг ‘- 30 г
Тукҳум оқи (кҳамирни мойлаш учун) – 1 дона.
*
Коокие-ларни мойлаш учун:
Сариқ – 1 дона.

Гата (кята) кукилари учун фотосуратларнинг босқичма-босқичлиги
қадам # 1
Бир пиёла ичига 350 г унни елакдан ўтказинг (кҳамирни ун билан тиқилиб қолмаслик учун керак бўлганда кўпроқ қўшамиз). Бир пиёла ун ичида совутилган сариёғни қўпол қирғичдан устига суртиб, уни унга солинг.
Ёг ‘ва унни қўлларимиз билан майдалагичга суртинг.

2-қадам
Бошқа идишда сметана, тукҳум, туз, шакар, сода аралаштирилади.

қадам # 3
Биз сариёг ‘унининг майдаланишида депрессияни ҳосил қиламиз, сметана аралашмасини қўшамиз. Иккала массани ҳам қошиқ билан аралаштиринг.
Яна ун (100 г) қўшинг. Юмшоқ кҳамирни қўлларингиз билан ёğурун.

қадам # 4
Кҳамирни иккига бўлиб, фолга ўраб, музлатгичга 30-40 дақиқа (балки бир соат) солинг.

қадам # 5
Ёнғоқни қуритинг, блендер билан майдаланг. СҲакар қўшинг, аралаштиринг. Бу ёнғоқни тўлдириш бўлади.

6-қадам
Иккинчи тўлдириш учун ун, шакар, ванил шакарни аралаштиринг. Совутилган сариёг ‘қўшинг. Кıрıнтıлара öğüтüн. Бу унни тўлдириш бўлади.

7-қадам
Иш жойига ун сепинг. Кҳамирнинг ҳар бир қисмини такҳминан 2-3 мм қалинликдаги тўртбурчакка айлантиринг.
Кҳамирнинг бир қисмини юмшоқ сариёг ‘билан ёғланг ва кҳамирнинг четига 2-3 см етиб бормаган ҳолда, ёнғоқ пломбасини бир текис тақсимланг.
Кҳамирнинг иккинчи қисмини аралаштирилган оқсил билан ёғланг ва ванил унини тўлдиринг.

қадам # 8
Иккита рулонни мулойимлик билан айлантиринг. Кҳамирнинг четларини чимчиланг.
Ўткир пичоқ билан рулонларни тенг қисмларга (бурчак остида) 3 см кенгликда кесиб олинг (ҳар бири 12 донадан).

қадам рақами 9
Биз рулонларни пергамент билан ёпилган пишириш варағига ёнғоқ ва ванил унининг майдалари билан ёйиб чиқдик. Юқорида сариғи билан ёғланг. Сиз нақшни вилкалар билан қўллашингиз мумкин.

10-қадам
Гата печенеларини қиздирилган печда 190 даража қиздиргунча, такҳминан 25 дақиқа қиздирамиз. Тайёр кукиларни темир панжара устига қўйинг ва совушини кутиб туринг.
Гата тайёр! Ёқимли иштаҳа!

Ҳаққимизда Sohib

Яна маълумот

norin-4758

Норин тайёрлаш ресепти

Норин бу сомонча қилиб кесилган гўшт ва макҳсус кҳамир, пиёз, мурч аралашмаси ва кҳушбўй булён билан тортиладиган жуда мазали таомдир. Уни тайёрлаш учун ананавий тарзда қўй ёки от гўштидан тайёрланган булён ва ишлатилиши шарт бўлган масаллиқ — қазидан фойдаланилади. Кҳўш, норин қандай тайёрланади? НОРИН ТАЙЁРЛАСҲ УЧУН КЕРАКЛИ МАСАЛЛИҚЛАР. 1 кг суякли қўй гўшти, сон ёки белидан 1 колбаса қази (қайнатилган) 3 та ўртача катталикдаги пиёз 5-7 шокҳчадан укроп ва кинза Туз, янчилган мурч Норин кҳамири тайёрлаш учун: 3,5 стакан ун 1 та тукҳум 1 чой қошиқни тўла қилиб туз Ёғлаш учун ўсимлик мойи Суякларни идишга солинг ва устидан 3-4 литр совуқ сув қуйинг. Қайнашгача олиб боринг, сўнг оловни минимал даражагача пасайтиринг ва кучли булён олиш учун 3-4 соат давомида қайнатинг. Булёнга туз ва мурчни енг окҳирида қўшинг, сўнг уни сузиб олинг. Гўштни суяклардан ажратиб олинг. …