СХарлотка тортини тайёрлаш учун бизга куйидаги масалликлар керак булади.
12 дона тукхум
2 ч к разрикхнител
400 гр каймок(милк)
200 гр сгушонка
300 гр дилала(курук тайёр крем)
40 гр желатин
1 дона банан
2 дона шафтоли(олма булса хам булади)
200 гр малина
600 грам ун
400 гр шакар
Малинали жем 250 грТукхмни олти донадан килиб икита бисквит пишириб олиб малинали жемни бисквитга суртиб рулетга укхшатиб ураб куйилади.
Кремига .
Каймокни сгушонка дилала билан миксер килинади .
50 гр сувга желатинни аралаштириб бугли сувни устига куйилади желатин еригандан сунг кремга кушилади желатин кайнок булмаслиги керек.
Банани айлана шафтолини парак парак килиб тугралади. Кремни яримини олиб куйиб колган кремга меваларни аралаштирилади.
рулетни айлана килиб кесиб 24 см идишга териб мевали кремни солинади ва кхолоделникда 4 соатга олиб куйилади.
Тортни 4 соатдан кейин бока патносга чаппсига килиб куйилади ва устига колган желели кремни суртилади кейин малина билан безак берилади. Ёкимли иштаха.