25/04/2024
Главная / Маданият / Норин тайёрлаш ресепти

Норин тайёрлаш ресепти

Норин бу сомонча килиб кесилган гушт ва макхсус кхамир, пиёз, мурч аралашмаси ва кхушбуй

булён билан тортиладиган жуда мазали таомдир. Уни тайёрлаш учун ананавий тарзда куй

ёки от гуштидан тайёрланган булён ва ишлатилиши шарт булган масаллик  казидан фойдаланилади. Кхуш, норин кандай тайёрланади?

norin-4758

НОРИН ТАЙЁРЛАСХ УЧУН КЕРАКЛИ МАСАЛЛИКЛАР.

1 кг суякли куй гушти, сон ёки белидан
1 колбаса кази (кайнатилган)
3 та уртача катталикдаги пиёз
5-7 шокхчадан укроп ва кинза
Туз, янчилган мурч

Норин кхамири тайёрлаш учун:

3,5 стакан ун
1 та тукхум
1 чой кошикни тула килиб туз
Ёглаш учун усимлик мойи

Суякларни идишга солинг ва устидан 3-4 литр совук сув куйинг. Кайнашгача олиб боринг, сунг оловни минимал даражагача пасайтиринг ва кучли булён олиш учун 3-4 соат давомида кайнатинг. Булёнга туз ва мурчни енг окхирида кушинг, сунг уни сузиб олинг. Гуштни суяклардан ажратиб олинг.

Норин кхамири учун идишга унни елаб солинг, 200 мл совук ичимлик сувида тузни еритинг. Сувга битта тукхум чакиб солиб, бир кхил булгунга кадар аралаштиринг. Аралашмани ун солинган идишга куйинг ва кхамир коринг. Кхамирни зувала килинг, устини ёпиб, 1-2 соат тиндиришга куйинг.

Кхамирни юпка килиб ёйинг ва 4-5 см енликдаги кесмаларга кесинг.

Олдиндан тайёрланган булённи кхамирни кайнатиб пишириш учун идишга солинг. Кайнагунча олиб боринг, тузланг. Кхамирли кесмаларни булёнда 3-4 дакика кайнатинг, сунг булёндан чикариб олинг, бироз усимлик мойи кушиб, аралаштиринг.
Пишган кхамирнинг 4-5 тасини устма-уст куиб, ингичка сомонча килиб кесинг. Булёнга кетган гуштни хам шундай сомонча килиб тугранг. Кази хам шу тарзда тугралади, бирок 3-4 та доирача казини безатиш учун олиб куйинг.

Гушт ва колбасали сомончаларнинг бир кисмини кхамирли сомончалар ва мурч билан аралаштиринг. Тугралган казининг бир кисмини тайёр норинни безатиш учун оилиб куйинг.

Пиёзни юпка яримхалка шаклида тугранг, унга тугралган кукатлар ва мурч кушиб, аралаштиринг.

Кхамир, гушт ва казили аралашмани ясси тарелкага дунгча килиб куйинг. Устидан олиб куйилган кази ва пиёз-кукат аралашмасини куйинг. Косага ярим килиб тулдириб булён солинг ва портися билан дастуркхонга тортинг. Норинни алохида, булённи алохида тановул килиш хам, тарелкадаги норинни булёнга солиб, аралаштириб, биргаликда тановул килиш хам мумкин.

Бекажонлар учун еслатма

Агар кхом кази сотиб олган булсангиз, уни идишга солиб, устидан совук сув куйинг ва шундан сунг оловга кайнатишга куйинг. Кайнаб чикганида казини бир нечта жойида игна билан тешиб чикинг, акс холда у ёрилиб кетиши мумкин.

Хаккимизда

Яна маълумот

scale_1200-1

Кунгил айниши сабаблари

КУНГИЛ АЙНИШ ВА ИЧ КЕТИШ САБАБЛАРИ   Овкат хазм килиш тизимингиз безовта булганда ёки соглигингизга зарар …