Духобкада галубси.
Мол гушти(фарш) – 400 г.
Карам – 400 г.
Майдал биринж – 0,5 стакан.
Тухум – 1 дона.
Пиёз – 1 дона.
Сабзи – 1 дона.
2 та тиш чиснок.
Усимлик ёги – 1 ош кошик.
Езилган мурч – табга кура
Туз – табга кура
*
Соуси учун:
Тамат – 2 ош кошик + 1 ст сув
Ёки помидор соки.
*
Сметана ёки кукат билан ейилади.
Галубсини кандай тайёрланади:
- Карамни майдалаб туграб кайнаган сувга 10 минут солиб куйилади. Сунг карамни сеткага суви кетиши учун олиб куйилади.
- Биринжни ювиб урта оловда 10 – 15 минут кайнатилади то ярим пишган холатга келгунча.
- Пиёзни тозалаб майдалаб тугралади . Сабзини тозалаб майда тёркадан утказилади. Чиснокни тозалаб тёрка килинади.
- Пиёз билан сабзини урта оловда 6 – 8 минут ёгда ковирилади.
- Фаршга, карам, биринж, тухум, ковирилган пиёз сабзи, чиснок, мурч ва туз кушиб аралаштириб катлет килинади.
- Таматни сув билан аралаштириб котлетларни пиширадиган идишга териб чикилади ва сокни котлет устидан куйилади.
Духобкани ёндириб ва то 180 градусгача киздирилади.
- Галубсимизни 1 соатлар атрофида духобкада пишириб олинади.
- Галубсини сметана ёки кукатлар билан дастурхонга тортилади.
Ёкимли иштаха.