29/03/2024
Главная / Маданият / Галубси тайёрлаш рецепти духобкада

Галубси тайёрлаш рецепти духобкада

 

Духобкада галубси.

Мол гушти(фарш) – 400 г.

Карам – 400 г.

Майдал биринж  – 0,5 стакан.

Тухум – 1 дона.

Пиёз – 1 дона.

Сабзи – 1 дона.

2 та тиш чиснок.

Усимлик ёги – 1 ош кошик.

Езилган мурч – табга кура

Туз – табга кура

*

Соуси учун:

Тамат – 2 ош кошик + 1 ст сув

Ёки помидор соки.

*

Сметана ёки кукат билан ейилади.

Галубсини кандай тайёрланади:

  1. Карамни майдалаб туграб кайнаган сувга 10 минут солиб куйилади. Сунг карамни сеткага суви кетиши учун олиб куйилади.
  2. Биринжни ювиб урта оловда 10 – 15 минут кайнатилади то ярим пишган холатга келгунча.
  3. Пиёзни тозалаб майдалаб тугралади . Сабзини тозалаб майда тёркадан утказилади. Чиснокни тозалаб тёрка килинади.
  4. Пиёз билан сабзини урта оловда 6 – 8 минут ёгда ковирилади.
  5. Фаршга, карам, биринж, тухум, ковирилган пиёз сабзи, чиснок, мурч ва туз кушиб аралаштириб катлет килинади.
  6. Таматни сув билан аралаштириб котлетларни пиширадиган идишга териб чикилади ва сокни котлет устидан куйилади.

Духобкани ёндириб ва то 180 градусгача киздирилади.

  1. Галубсимизни 1 соатлар атрофида духобкада пишириб олинади.
  2. Галубсини сметана ёки кукатлар билан дастурхонга тортилади.

Ёкимли иштаха.

Хаккимизда

Яна маълумот

dndovcq

Эрингизни хиёнат килаётганини 5 белгиси

Эрингизни севгилиси борлигига шубха киласизми? Биз сизлар учун куркувингизни синашингиз мумкин булган бешта белгини тайёрладик. Статистик …