14/06/2021
Главная / Без рубрики / Хачапур кефир билан Пишириқлар тайёрлаш ӯзбек тилида
Место рекламы

Хачапур кефир билан Пишириқлар тайёрлаш ӯзбек тилида

Простой рецепт. Готовим сразу две сырные лепёшки – на сковороде и в духовке, тесто отлично подходит и чтобы жарить, и чтобы выпекать. Дома этот рецепт называют “самое ленивое хачапури”. Готовьте на здоровье!

big_416872

Продукты
Яйца – 4 шт.
Сыр тёртый – 200 г
Кефир – 5 ст. ложек
Мука – 100 г (2/3 стакана ёмкостью 250 мл)
Разрыхлитель – 1/2 ч. ложки
Зелень петрушки – по вкусу
Соль – по вкусу
Масло растительное – для жарки

Пошаговый фото рецептЛенивые хачапури на кефире (на сковороде и в духовке)
шаг №1
В первую очередь готовим тесто, процесс простой и быстрый. Так что включите духовку, пусть нагревается.

шаг №2
Соединяем яйца, соль, перец, зелень петрушки и кефир (можно сметану). Хорошо перемешиваем.

шаг №3
Сыр натираем на крупной тёрке и добавляем в тесто. Перемешиваем.

шаг №4
Разрыхлитель добавляем в муку и перемешиваем.

шаг №5
Муку вводим в тесто частями, каждый раз хорошо перемешивая.

шаг №6
Половину полученного теста отправляем на подготовленный противень (у меня он застелен пергаментом, и я выставил форму без дна, чтобы лепешка была красивой).
Отправляем лепёшку в разогретую духовку выпекаться при температуре 180 градусов, минут на 10.

шаг №7
Вторую часть теста отправляем на смазанную маслом сковороду, жарим под крышкой.

шаг №8
Необходима румяная корочка. Используя две лопатки, стараемся перевернуть – жарим по 3-4 минуты с каждой стороны

шаг №9
Быстрее всего хачапури готовится на сковороде.
Обе лепешки получаются красивыми, ароматными и невероятно вкусными!

шаг №10
Лепёшка, запечённая в духовке, не менее аппетитна. Приготовьте оба варианта и выберете для себя лучший!

Pishiriqlar tayyorlash retstpti uzbek tilida.
Oddiy retsept. Biz bir vaqtning o’zida ikkita pishloqli pishiriqni pishiramiz – qovurilgan idishda va pechda xamir ham qovurish, ham pishirish uchun juda yaxshi. Uyda bu retsept “eng dangasa xachapuri” deb nomlanadi. Sog’lig’ingizga pishiring!

Mahsulotlar
Tuxum – 4 dona.
Grated pishloq – 200 g
Kefir – 5 osh qoshiq. qoshiq
Un – 100 g (2/3 stakan, hajmi 250 ml)
Pishirish kukuni – 1/2 choy qoshiq
Petrushka ta’mga
Tuzga tatib ko’ring
O’simlik yog’i – qovurish uchun

Asta-sekin fotosurat retsepti Kefirda dangasa xachapuri (idishda va pechda)
qadam # 1
Avvalo, biz xamirni tayyorlaymiz, jarayon oddiy va tez. Shunday qilib, pechni yoqing, qizib ketishiga yo’l qo’ying.

qadam # 2
Biz tuxum, tuz, qalampir, maydanoz va kefirni birlashtiramiz (smetana ishlatilishi mumkin). Yaxshilab aralashtiramiz.

qadam # 3
Pishloqni qo’pol qirg’ichdan surting va xamirga qo’shing. Biz aralashtiramiz.

qadam # 4
Unga pishirish kukuni qo’shing va aralashtiring.

qadam # 5
Xamirga unni qismlarga bo’lib qo’shamiz, har safar yaxshilab aralashtiramiz.

6-qadam
Olingan xamirning yarmini tayyorlangan pishirish varag’iga yuboramiz (men uni pergament bilan qoplaganman va men pirojniy chiroyli bo’lishi uchun pastki qismi bo’lmagan shaklni qo’ydim).
Biz tortni 180 daraja haroratda, 10 daqiqa davomida pishirish uchun qizdirilgan pechga yuboramiz.

qadam # 7
Xamirning ikkinchi qismini yog’langan qovurilgan idishga yuboramiz, qopqoq ostida qovuramiz.

qadam # 8
Oltin jigarrang qobiq talab qilinadi. Ikkita kepkadan foydalanib, biz uni ag’darishga harakat qilamiz – har tomondan 3-4 daqiqa davomida qovurayapmiz

qadam raqami 9
Xachapurini pishirishning eng tezkor usuli bu panada.
Ikkala kek ham chiroyli, xushbo’y va ajoyib darajada mazali!

10-qadam
Nonvoyxonada pishirilgan non ham kam tuyadi. Ikkala variantni ham tayyorlang va o’zingiz uchun eng yaxshisini tanlang!

Check Also

chto-delat-esli-toshnit2

Кунгил айниши- ич кетиши сабаблари

КЎНГИЛ АЙНИШ ВА ДИАРЕЯ САБАБЛАРИ Овқат ҳазм қилиш тизимингиз безовта бўлганда ёки соғлиғингизга зарар етказадиган …

Пазанда: Пишириқ нарсалар